Вицепремиерът съобщи важна новина за България. Имаме подкрепата на белгийското председателство

...
Вицепремиерът съобщи важна новина за България. Имаме подкрепата на белгийското председателство
Коментари Харесай

Габриел: Белгийското председателство на ЕС подкрепя България за Шенген

Вицепремиерът заяви значима вест за България. 

Имаме поддръжката на белгийското председателство за Шенген. Интензивната работа би трябвало да продължи. България би трябвало да продължи да приказва. Това съобщи вицепремиерът Мария Габриел в ефира на Нова.

„ Следващите месеци са основни със законодателни промени. България може да бъде позитивният глас да отстояваме правото и демокрацията ”, акцентира тя.

Габриел разяснява и идната ротация: „ Нямам учредения да считам, че съглашението няма да бъде спазено: след 6 март да съм министър председател, а Денков – вицепремиер. Искам да остана поредна към министрите. Всеки от тях знае, че се прави разбор на свършеното и резултатите му. Трябва да продължим с Шенген и с еврозоната. Борбата с инфлацията, пътната сигурност. Всичко това ще бъде водещо в оценката на министрите. Важно е екипът да е постигнал резултати и те да са забележими. ”

Тя съобщи, че желае постигнатото в последните 7 месеца в Министерство на външните работи да бъде продължено и надградено: „ Излязохме от интернационалната изолираност. България не е въздържан очевидец на решения, които се вземат в Брюксел, в противен случай – ние сме част от тези решения и имаме тежест. ”

По думите ѝ тази година е изборна за целия свят: „ 3,2 милиарда души ще отидат до урните. Всеки избор е значим и би трябвало да сме доста деликатни. ”

„ Надявам се България да продължи да вижда провокациите като благоприятни условия. Трудно е, само че в случай че останем обединени, тези благоприятни условия ще се трансфорат в решения ”, добави още тя, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР